Al een aantal jaar besef ik mij, dat wij “als mens” weer terug moeten naar “de basis”. Volgens de piramide van Maslow zijn dit onze fysiologische behoeften, zoals slapen, eten en drinken.
Eten is ook een basisbehoefte en gaat over voeding. Wat eten wij, wat zit er in en vooral wat niet (meer). Ik denk dat er de laatste 15 a 20 jaar er een hoop veranderd is en niet ten goede van ons als consument. Ik ben nog opgegroeid met weinig keuzes voor groenten, seizoen groenten, melk de witte motor, eet gezond neem een appel en zeer weinig snoep en tussendoortjes! Cola hadden wij niet in huis, dat dronk ik soms bij mijn oma.
Dit is de laatste jaren wel anders. Er is veel te veel keuze. In groenten, maar eigenlijk in alles. Er zijn andere gerechten uit het buitenland bij gekomen. Neem pizza, sushi en allerlei zakjes die je bij gerechten kan doen. Daar heeft de foodindustrie de afgelopen jaren veel aan verdiend. Zakjes kant en klare sauzen, soepen dat leek een super handige oplossing voor als je na het werk snel wilde koken. Maar dat is het achteraf dus helemaal geen goed idee geweest. Heb jij weleens gekeken wat daar allemaal in zit aan ingrediënten? Neem al die E-nummers eens onder de loep. Kijk maar eens op deze website https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers en typ de naam van het ingrediënt, dat op de verpakking staat, (bijvoorbeeld E621) maar eens in. Soms staan deze E nummers in het rood, dan zijn dat kankerverwekkende stoffen. Ongelofelijk hè en sommige E nummers zitten zelfs ook in synthetische vitamines.
Daarnaast hoorde ik onlangs dat onze tuinbouwgrond ook niet meer is, wat het geweest is. Onze voeding wordt verbouwd op grond wat “arm” is of bespoten met Round-up. Google eens op Boer Arnold van Woerkom er staat een heel duidelijk (uitgelegd) filmpje op You tube.
Toen ik dat had gezien, besefte ik dat je wel heel veel en vaak groenten moet eten, voordat je de hoeveelheid vitamines binnenkrijgt die ons lichaam nodig heeft om ons de juiste energie te geven! Dat was voor mij het moment, om me meer te gaan verdiepen in vitamines en voedingssupplementen.