Selecteer een pagina

De tijd waarin wij leven vraagt veel van ons. Met name van ons lichaam. De invloed op ons immuunsysteem door allerlei oorzaken, waaronder de slechtere kwaliteit van onze voeding, is erg groot. Omdat er in de  afgelopen jaren steeds minder mineralen in de grond zitten, door milieuvervuiling en pesticides. Daarnaast door (chronische) en toxische stress, met name door de prestatiedruk in het onderwijs en op het werk. Daar bovenop komt nog eens de straling, wetenschappers weten nog niet goed wat dit betekent voor onze gezondheid.

Daarom wordt het steeds belangrijker om goed voor jezelf te blijven zorgen. Voldoende nachtrust, gezonde voeding en vooral blijven bewegen.

Hoe kan het dan dat je je zo moe voelt?

Dat kan omdat je misschien al jarenlang vitaminetekorten hebt, want onze voeding is de laatste jaren nou niet bepaald erg “rijk” aan goede voedingsstoffen. En gemaksvoedsel is toch wel handig, snel en  gemakkelijk…

Dan kom de belangrijkste vraag: Hoe weet je dan of je vitaminetekorten hebt?

En er is zoveel te koop. De één zegt dit, de ander dat. Dan staat er tijdens Corona weer in de krant dat de overheid vitamine D3 adviseert. Dan is ineens Omega3 belangrijk.

En dat snap ik.

Zelf dacht ik, ik kan lekker van alles gaan slikken. Maar is het allemaal nodig?

Ik ben de cursus Orthomoleculaire Epigenetische Therapie gaan doen en leer waarom er zoveel stoffen zijn, die wij nodig hebben om goed te kunnen functioneren en wat daarvoor allemaal nodig is.

Tussendoor heb ik les gekregen om Energetische Morfologische Bloedtesten te mogen doen. Super interessant! Een test die specifiek bij jou kijkt welke vitamines je tekort komt, of er voldoende hormonen worden aangemaakt. Of er voedingsintoleranties zijn, of er energetische blokkades én of er verstoringen zijn.

Het testen gaat snel en heel simpel. Via een klein prikje in de middelvinger wordt er bloed opgevangen in een buisje en op een glasplaatje. Dit bloed wordt naar een lab gestuurd en wordt door middel van Levend Bloed Analyse gemeten. Daar komt een uitslag uit, die we samen door nemen. Zodat jij weet wat jouw lichaam tekort komt en nodig heeft.

Vermoeide vrouw

Vrouw die mentaal moe is